Søvn & Akupunktur

Søvn og Akupunktur ( Kinesisk Medicin) 

Har du Søvnproblemer ? Hvad enten om det er svært ved at falde i søvn, få sammenhængende søvn eller have meget livlige drømme – Prøv gerne vores gode råd til søvn og ellers er der en stor chance for at Akupunktur kan hjælpe dig. 

Søvn gode råd

 

Søvn: 

Søvn er et af vores basale behov for at have det godt. God søvn giver overskud i hverdagen, et godt velbefindende, et bedre immunforsvar og forebygger ikke mindst stress, angst og depression.

Søvnproblemer kan have mange forskellige årsager og have rod i både fysisk, psykiske og sociale faktorer, og ikke mindst en blanding af det hele. Det kan være rigtig hårdt at mangle søvn, nogle bliver kort luntet, irritable, andre får hovedpine, bliver nedtrykte, har koncentrationsbesvær og ikke mindst træthed.

Det kan være frustrerende ikke at kunne sætte en finger på årsagen, så man kan lave det om og få en god søvn. Heldigvis kan der i Akupunkturens verden være hjælp at hente.

Akupunktur er en naturlig behandlingsform, som behandler både symptom og rod af lidelsen modsat andre behandlingsformer, der symptombehandler og ofte giver bivirkninger. Akupunktur behandler ved at kortlægge og afhjælpe de fysiske og psykiske ubalancer i kroppen, der forårsager lidelsen.    

Kinesisk Medicin og Søvnløshed (bu mei) - 

Akupunktur er en del af kinesisk medicin og vi bruger derfor kinesisk medicinsk diagnose for at kunne finde årsagen til symptomerne. Vi behandler både rod og symptom i kinesisk medicin.

Søvnløshed kan dække over mange forskellige ubalancer og der er derfor ikke ”one size fit all” behandlinger.

Men en god nats søvn eller ægte søvnløshed vil altid være forårsaget af en ubalance som involverer Shen. Shen kan ikke direkte oversættes som sjæl, men er nok det tætteste og nemmeste måde at forklare det. Shen skal om aften være rolig og trænge ind i kroppen og gå til ro. Shen forankres i vores yin og blod (xue). En god og sund shen gør at vi nemt kan falde i søvn, undgå opvågninger eller livlige drømme.

Shen er yang af natur dvs. Yang står for det aktive og shen kan derfor nemt blive forstyrret, så når vi taler om søvnløshed, differentier vi i første omgang mellem ægte søvnløshed og søvnløshed, der kommer af andre faktorer herunder smerter, koffein, skærm, børn, soveværelsetemperaturer, spise for sent osv.

Alle følelser opleves igennem vores Shen. Ved kraftige påvirkning af bekymringer, angst og frygt ses ofte at det er svært at falde i søvn. Ved stress, vrede og frustrationer stagnerer det vores energi og shen kan derfor ikke flyde frit i vores krop, her ses ofte opvågninger omkring kl 2-3. Sorg ser vi ofte ved opvågninger omkring kl 4. Der kan selvfølgelig forekomme en blanding af det hele. 

Når vi samtidig kigger på det mere fysiske, ser vi ofte en underskudstilstand i kroppen af Yin og/eller Blod( xue ). Yin og Blod påvirkes oftest af længere tid overanstrengelse, forkert eller for lidt kost, længere tids sygdom, alder (overgangsalder), fødsler, operationer, traumer og blødninger.

Der er kan være andre faktorer, som spiller ind såsom for meget varme i kroppen og ovennævnte er beskrevet meget simplificeret af den grund, at det er til at give dig et lille indblik i hvordan, vi tænker, når vi behandler med akupunktur.  

Når du kommer til behandling hos os, betyder det, at vi klarelægger dit mønster af ubalancer og efterfølgende vælger akupunkturpunkter, som hjælper lige netop til det mønster både fysisk og psykisk. 

Du skal forvente at komme til behandling 1 gang om ugen og kan derfor sagtens booke tiderne med det samme ellers gør vi det sammen, når du kommer. Derudover kan der forekomme livsstil, kostråd, urte eller kosttilskud anbefaling alt efter behov. 

 

Har du spørgsmål er du selvfølgelig velkommen til at kontakte os på mail info@urban-health.dk eller tlf: 50252233

Ønsker du at starte et forløb, så kan du allerede nu booke din tid online her

Er du interesseret i studier omkring Søvn, så er her linket til et nyere litteraturstudie, der viser at akupunktur kan have en gavnlig effekt på søvn :https://www.hindawi.com/journals/ecam/2021/6621993/