Cupping

Cupping er en gammel teknik, som bl.a hører under traditionel kinesisk medicin, men er dog ofte kendt fra andre kulturer. Der benyttes glas eller plast kopper sammen med vakuumpumpe/Ild til at skabe undertryk, så kopperne kan suge sig fast på hudens overflade. Kopperne kan benyttes over hele kroppen også på knoglede steder såsom rygraden, hvor almindelig massage ikke kan benyttes, da dette vil være for ubehagligt.

 

 

Cupping løsner bindevæv og skaber en bedre blodcirkulation, samt frigiver affaldsstoffer. Myoser og spændinger løsnes og ofte ses en synlige bedringer omkring ardannelser/sammenvoksninger og appelsinhud.

 

 

Cupping kan som udgangspunkt bruges i stedet for massage til spændinger, smerter, stivhed i kroppen mv. Vi har erfaring med, at cupping til tider er mere effektivt og der forekommer hurtigere virkning end massage, samt hvis kroppen er meget øm, kan det også være mere behageligt end massage.

 

 

I traditionel kinesisk medicin benyttes cupping ofte sammen med akupunktur til lungeproblemer, influenza, forkølelser, uren hud, dårlig kredsløb, menstruationsproblemer, appelsinhud fjernelse.

 

 

Cupping kan efterlade mærker, som ligner sugemærker. Mærkerne kan være meget forskellig i styrke, men forsvinder igen efter en kortere periode. Det er ikke farligt og ofte er mærkerne en indikation for, hvor der er behov for behandling. Mærkerne bliver derfor ofte mindre synlige efter flere gange behandling.